ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Καμμένος: Δεν παραδίδω την αντιπροεδρία της Βουλής

Δ. Καμμένος: Δεν παραδίδω την αντιπροεδρία της Βουλής
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το μήνυμα πως δεν προτίθεται να παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής έστειλε ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μόλις είπε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔδιαγράφηκε από το κόμμα του.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, διαγράφηκε επειδή ψήφισε όπως του υπαγόρευε η συνείδηση του, επιλογή που προστατεύεται από το Σύνταγμα, ενώ υποστήριξε ότι πριν την ψηφοφορία δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Δεν μπορεί να περιμένουν να πάω με το κοπάδι», είπε, ενώ απέρριψε τις καταγγελίες περί αποστασίας του, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να αποστατήσει από την συνείδησή του.

Προσέθεσε πως ψήφισε κατά της κυβέρνησης ώστε να μην εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια αμφισβήτησε εμμέσως τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και του Μεγάρου Μαξίμου για άσκηση πιέσεων σε βουλευτές της συμπολίτευσης, λέγοντας πως όσο ήταν μέλος της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. ουδέποτε άκουσε συνάδελφό του να κάνει λόγο για απειλές οποιουδήποτε είδους.

Τόνισε, επίσης, ότι εάν κάποιος βουλευτής απειλείται, θα πρέπει να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία, κι όχι να μιλά σε δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ