ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2018: Τα στατιστικά στοιχεία του υπ. Παιδείας

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2018: Τα στατιστικά στοιχεία του υπ. Παιδείας
(Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων, λίγο αφότου ανακοινώθηκαν και οι βαθμολογίες. 

 

Η επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας δίνει μία πρώτη εικόνα για την πορεία των βάσεων εισαγωγής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση στις πλέον περιζήτητες σχολές, όπως η ιατρική καθώς οι επιδόσεις των μαθητών δεν ήταν πολύ καλές στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Βιολογία Προσανατολισμού.

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία:

(Στατιστικά στοιχεία ΓΕΛ),

(Στατιστικά στοιχεία Ανθρωπιστικών Σπουδών),

(Στατιστικά στοιχεία Θετικών Σπουδών),

(Στατιστικά στοιχεία Οικονομίας και Πληροφορικής),

(Στατιστικά στοιχεία ΕΠΑΛ),

Σημειώνεται πως στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Όπως είχε κάνει γνωστό το υπουργείο Παιδείας, οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία, περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Μηχανογραφικά Δελτία

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν, μέχρι τη Δευτέρα 16/7, να υποβάλουν τα Μηχανογραφικά τους Δελτία.

Συγκεκριμένα, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16/7.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ