ΕΛΛΑΔΑ

Στη Ναύπακτο με την εντυπωσιακή θαλαμηγό του ο Σεΐχης του Κατάρ

Στη Ναύπακτο με την εντυπωσιακή θαλαμηγό του ο Σεΐχης του Κατάρ
EUROKINISSI/ Φωτογραφία Αρχείου

Ο σεΐχης και πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ Θανί, ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, επισκέφτηκε την Ναύπακτο για τις οικογενειακές  του διακοπές

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ναύπακτο, ο Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ Θανί διέμενε στην πολυτελή θαλαμηγό του. Το Al Mirqab, όπως είναι το όνομά της, είναι το 5ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, το οποίο έριξε άγκυρα στην παραλία της Ψανής στη Ναύπακτο, ενώ προηγουμένως βρισκόταν στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ Θανί απόλαυσε γεύμα με φρέσκα ψάρια σε εστιατόριο στο λιμάνι της Ναυπάκτου, ενώ προχώρησε και σε αγορές από καταστήματα της πόλης.

Ο Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ Θανί ήταν ηγέτης του Κατάρ από το 1995 εώς τις 25 Ιουνίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε ο γιός του Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί. Γεννήθηκε στη Ντόχα την 1 Ιανουαρίου 1952 και το 1971 αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχερστ, που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναδύθηκε στην εξουσία το 1995 αφού ο πατέρας του, Εμίρης Χαλίφα, ανατράπηκε.

Έχει τιμηθεί με πολλά παράσημα και μετάλλια και είναι παντρεμένος με την Σεΐχα Μοζάχ Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ