ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Στάμου: H αθέατη Χαλκιδική μέσα από το Action in Greece

Σοφία Στάμου: H αθέατη Χαλκιδική μέσα από το Action in Greece

Η Χαλκιδική είναι το στολίδι της Βόρειας Ελλάδας. Προσφέρει βουνό, θάλασσα, ενδιαφέρουσες διαδρομές και καλό φαγητό.  Οι ομορφιές της Χαλκιδικής αλλά και η αθέατη πλευρά της, είναι το θέμα της νέας παραγωγής ντοκιμαντέρ της Sigma group και του Action in Greece.

Για τη Χαλκιδική και το ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη, το CNN Greece μίλησε με την υπεύθυνη του Action in Greece, κυρία Σοφία Στάμου η οποία εδώ και αρκετούς μήνες με την ομάδα της, διασχίζει τη Χαλκιδική απ' άκρη σ΄ άκρη αναζητώντας και καταγράφοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την κάνουν μοναδική.

Όπως μας λέει η κυρία Στάμου, δίνοντας το πλαίσιο του project, το Action in Greece είναι ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ πολλών ωριαίων επεισοδίων που αναζητά ιστορίες ανθρώπων και τόπων και καταγράφει την αθέατη πλευρά τους με σκοπό την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ήθη, έθιμα, λαογραφία, παράδοση, ιστορία, σύγχρονη επιχειρηματικότητα, περιπατητικά μονοπάτια, εναλλακτικός τουρισμός και άλλα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστά της Ελλάδας, περνούν μέσα από το φακό και την αφήγηση του Action in Greece.
Στόχος του Action in Greece είναι να καταγραφεί όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά η αρχή γίνεται από την Χαλκιδική λόγω του ότι όπως λέει η κυρία Στάμου, είναι ένα ιδιαίτερος τόπος, με πολλές ομορφιές, οι οποίες δεν είναι τόσο γνωστές στο εξωτερικό, όπως έχουν δείξει οι έρευνές της ομάδας της.
Θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη, η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.

Το Action in Greece έχει τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης, του ΕΟΤ, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, της Unesco αλλά όπως λέει η κυρία Στάμου, η μεγάλη υποστήριξη έρχεται από τον απλό κόσμο και τις επιχειρήσεις στους τόπους που καταγράφουν.


Το Action in Greece βρίσκεται στη Χαλκιδική από το Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο η Σιθωνία (το μεσαίο πόδι) και ο δήμος Αριστοτέλη, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και ο Δήμος Πολύγυρου. Μένουν ακόμη ο Δήμος Προποντίδας και η Κασσάνδρα που είναι και ο πιο γνωστός προορισμός.

Η επίσημη παρουσίαση του Action in Greece για τη Βόρειο Ελλάδα έγινε τον Απρίλιο του 2017 στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσία του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου.

To Action in Greece ξεκίνησε όπως λέει η κ. Στάμου ως ένα μεγάλο όραμα και επειδή η αρχή θα έπρεπε να γίνει με ένα τόπο που αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό επιλέχθηκε η Σαντορίνη τα γυρίσματα στην οποία ολοκληρώθηκαν μετά από δουλειά ενός έτους.
Μετά τη Βόρεια Ελλάδα σειρά θα πάρουν η Κρήτη και η Σύρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ