ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Σε τεταμένο κλίμα οι καταθέσεις των συγγενών της 33χρονης εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη: Σε τεταμένο κλίμα οι καταθέσεις των συγγενών της 33χρονης εφοριακού
ΕUROKINISSI

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη για την άγρια δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη όταν ο αδελφός και ο πατέρας της κινήθηκαν εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου με τους αστυνομικούς να κάνουν ασπίδα για να τον προστατεύσουν.

"Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα... Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας...". ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την ίδια στιγμή που και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας εναντίον του 58χρονου ο οποίος έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει την επίθεση.

Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

"Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις ... Τι τον φυλάτε ;" ξέσπασε και η αδελφή του θύματος. "Πήρε το παιδί μας ..." φώναξαν οι υπόλοιποι συγγενείς .

Μπροστά σε αυτά η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε μάλιστα από τη δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. "Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος".

Ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με τη δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Μάλιστα, κατέθεσαν πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο οποίος έμενε κοντά στο σπίτι τους, να παρακολουθεί την 33χρονη.

Η μητέρα της 33χρονης καταθέτοντας στο δικαστήριο ζήτησε να βρεθεί η αλήθεια . "Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι... Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια... και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ" είπε και ξέσπασε: "Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Πού το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα".

Η μητέρα και τα αδέλφια της 33χρονης εφοριακού αναφέρθηκαν στην αφοσίωσή της στην οικογένει τους. Ήταν εκείνη που τους στήριζε οικονομικά, τους καθοδηγούσε. Ήταν ο αρχηγός.

" Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω της. Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί." είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η μητέρα της άτυχης κοπέλας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας της την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ τα οποία η ίδια εξοφλούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ