ΕΛΛΑΔΑ

Άσυλο σε ακόμη έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Άσυλο σε ακόμη έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πολιτικό άσυλο σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό, εκ των οκτώ που εισήλθαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, έδωσε πριν από λίγο η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου.

Πρόκειται για τον αξιωματικό Ούγκουρ Ουτσάν και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη. Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο και αυτομάτως (όπως έχει κάνει και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις) το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του.

Όμως, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί (πιθανότατα θετικά) και για τους υπόλοιπους πέντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ