ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στην Κω

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στην Κω
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη το μεσημέρι της Κυριακής, στο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ''BONAVENTURA'' σημαίας Η.Π.Α., στην Κω.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Κω στο λιμάνι Μανδρακίου Κω στο ανωτέρω σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς είχε εκναυλωθεί, για το χρονικό διάστημα από 07-07-2018 έως 14-07-2018 έναντι του ποσού δύο χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα επτά λιρών και εξήντα οκτώ λεπτών (2.457,68), χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Επιπλέον κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ''BONAVENTURA'' διαφημιζόταν σε διεθνή ιστοσελίδα προς εκναύλωση με σκοπό την εκτέλεση πλόων αναψυχής.

Από το Λιμεναρχείο Κω, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BONAVENTURA'', ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ