ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος καταστήματος που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος καταστήματος που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες
Pixabay

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης σε βάρος καταστήματος που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου.

Ο δράστης κατηγορείται για απάτη μέσω διαδικτύου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο κατάστημα, προφασιζόμενο ότι είναι τεχνικός εταιρείας προπληρωμένων καρτών και ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα έκδοσης έχει βλάβη. Έτσι κατάφερε να πείσει εργαζόμενο του καταστήματος να του εκτυπώσει και να του αποστείλει προπληρωμένες κάρτες. Στη συνέχεια, προχώρησε άμεσα σε παράνομη χρήση-ενεργοποίησή τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Από την αξιολόγηση και συνεκτίμηση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ