Την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας προανήγγειλε ο Κοντονής
Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας στην Αθήνα και τον Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Δικαστική Αστυνομία θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις που πολλές φορές εκκρεμούν για χρόνια.
Ειδικότερα ο κ. Κοντονής τόνισε πως η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη Δικαστική Αστυνομία ολοκληρώθηκε και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρχικά αστυνομικοί θα στελεχώσουν την υπηρεσία σε Αθήνα και Πειραιά ενώ στη συνέχεια θα υπηρετούν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και πραγματογνώμονες υπό την εποπτεία της εισαγγελικής αρχής. Αρχικός στόχος είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Παράλληλα και παρά τις αντιδράσεις των δικηγόρων, προχωρά και το σχέδιο της κυβέρνησης για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ο κ. Κοντονής εξήγγειλε, επίσης, και την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτήριο Κεράνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει με τη πολυπρόσωπων δικών, μεταξύ των οποίων και αυτή της Χρυσής Αυγής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε επίσης, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους θεσπίζεται Κώδικας Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πολωνία: Συνελήφθη άνδρας που σχεδίαζε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ
19:16
Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ - Κλιμακώνεται η σύγκρουση της Σαουδικής Αραβίας με τους Χούθι
19:04
«Αποφύγετε τα ταξίδια στη Σαουδική Αραβία»: Σύσταση ΥΠΕΞ στους Έλληνες πολίτες
18:55
Ο Καμπούρης «φορτώνει» την απάτη κατά του ΕΦΚΑ στους λογιστές - Τι λένε οι ίδιοι στις απολογίες τους
18:50