Έρευνα από την Ασφάλεια για τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ
Έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που βεβήλωσαν το εβραϊκό μνημείο στο ΑΠΘ διενεργεί το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομική έρευνα διεξάγεται αυτεπάγγελτα, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές στο μνημείο και έγραψαν συνθήματα. Συνεργείο καθάρισε το μνημείο και η εικόνα του είναι αρκετά βελτιωμένη.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταδίκασε, με ανακοίνωσή του, τη βεβήλωση του μνημείου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως "ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αποτελούν το πρόβλημα. Λύσεις προσφέρουν η μόρφωση και η παιδεία".
Το μνημείο αναγέρθηκε στο campus του ΑΠΘ, κοντά στη κεντρική βιβλιοθήκη, σε ανάμνηση του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Τρίτη στις 20:00 το χτύπημα στο Ιράν» - Αποζημίωση ζητά η Τεχεράνη για να ανοίξει το Ορμούζ
20:10
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε στρατιωτικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ σε σχολείο στο Λίβανο (pics)
20:00
Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου ορειβάτη στο Αγρίνιο (vid)
19:47
Νέα προειδοποίηση Τραμπ: Θα χάσουν τα εργοστάσια ενέργειας αν δεν ανοίξουν το Ορμούζ έως την Τρίτη
19:36