ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Οι αποκαλύψεις από την κατάθεση συνάδελφού της

Δώρα Ζέμπερη: Οι αποκαλύψεις από την κατάθεση συνάδελφού της
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε οξυμένο κλίμα συνεχίζεται την Τρίτη η δίκη για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Είχε πέσει πολύ ψυχολογικά και τις λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, της είπα να πάει σε έναν ειδικό», κατέθεσε συνάδελφος της άτυχης κοπέλας.

«Εκείνη τότε μου είπε αναφερόμενη στο φίλο της που είχε φύγει από τη ζωή: το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω, έχασα το στήριγμα μου».

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, η Δώρα είχε καταρρεύσει μετά τον θάνατο του φίλου της και τον χωρισμό της, ωστόσο κανείς δεν συνέδεσε την κακή ψυχολογική της κατάσταση με τις υποθέσεις που χειριζόταν στην εφορία.

«Δεν είχα ακούσει ότι την απειλούσαν. Θεωρώ ότι θα είχε ενημερώσει τον προϊστάμενο της στην περίπτωση που είχε πρόβλημα», κατέθεσε, εξάλλου, η μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος του 58χρονου κατηγορούμενου κατήγγειλε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση κινδύνευσε η σωματική του ακεραιότητα. Γι' αυτό και σήμερα συνοδευόταν από αστυνομικό.

«Κινδύνευσα και έφυγα από την πίσω πόρτα», είπε στους δικαστές, ενώ επανέφερε το αίτημά του να εξεταστεί ο γενετιστής ο οποίος, σε αντίθεση με τα εργαστήρια της Αστυνομίας, εντοπίζει και τρίτο άτομο στον τόπο του εγκλήματος στο Β’ Νεκροταφείο.

«Το μόνο που συνδέει τον κατηγορούμενο με τη δολοφονία είναι μια χαρτοπετσέτα με αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, με την εισαγγελέα να εκφράζει τη θέση πως σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν κρίνει σκόπιμο να καταθέσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ