ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη ξανά η δίκη του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι

Διεκόπη ξανά η δίκη του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI

Για τις 23 Ιουλίου διεκόπη η συζήτηση της έκδοσης στη Γαλλία του Γεωργιανού αρχιμαφιόζου, φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Ο 57χρόνος οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στον Άρειο Πάγο, ενώ οι συνήγοροί του με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησαν από την έδρα χρονικό περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να προετοιμαστούν την υπεράσπισή του.

Ειδικότερα υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Παράλληλα, οι συνήγοροί του επισήμαναν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή, καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών (473/2018) που έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση του στη Γαλλία και η οποία όπως τόνισαν βρίθει λαθών και πλημμελειών.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής, τονίζοντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως είναι για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ.

Κατόπιν αυτών και λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ