ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κινέτα: Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες

Φωτιά Κινέτα: Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες
EUROKINISSI

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή κοντά στην Κινέτα, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, που κατακαίει πευκοδάσος και έχει πλέον πλησιάσει απειλητικά σπίτια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τέσσερα έως πέντε ενεργά μέτωπα ενώ οι φλόγες εκτείνονται απόσταση σε 6χλμ.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο Πανόραμα της Κινέττας, με ορισμένους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα και άλλους να προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι φλόγες έχουν μπει και στον οικισμό Μαρούλα, καθώς και τον οικισμό Γαλήνη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει εκκενώσει τους τρεις οικισμούς ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει πλέον στο πλάι της εθνικής οδού, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατακαίει δασική περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα, καλύπτοντας τον ουρανό της πρωτεύουσας.

Δήμαρχος Μεγαρέων: «Έχει ένα τεράστιο μέτωπο, έχει πιάσει σχεδόν όλο το βόρειο μέτωπο»

Μιλώντας στο CNN Greece, o δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης είπε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

«Έχει φτάσει κοντά σε σπίτια. Αυτή την ώρα μπορεί να κινδυνεύουν και σπίτια. Είναι η κατάσταση εκτός ελέγχου. Έχει τεράστιο μέτωπο, έχει πιάσει σχεδόν όλο το βόρειο μέτωπο της Κινέττας», τονίζει ο κ. Σταμούλης.

Όπως λέει ο δήμαρχος, οι κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους. «Από την περιοχή της Γαλήνης εκεί που ήταν το κύριο μέτωπο το εκκενώσαμε αλλά και από τις άλλες περιοχές έχουμε πει όλοι να φεύγουν προς τη θάλασσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ