ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μεγαρέων στο CNN Greece: Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, κινδυνεύουν σπίτια

Δήμαρχος Μεγαρέων στο CNN Greece: Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, κινδυνεύουν σπίτια
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση της φωτιάς που καίει στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή κοντά στην Κινέτα, ενώ κινδυνεύουν και σπίτια, όπως λέει στο CNN Greece ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

«Έχει φτάσει κοντά σε σπίτια. Αυτή την ώρα μπορεί να κινδυνεύουν και σπίτια. Είναι η κατάσταση εκτός ελέγχου. Έχει τεράστιο μέτωπο, έχει πιάσει σχεδόν όλο το βόρειο μέτωπο της Κινέττας», τονίζει ο κ. Σταμούλης.

Όπως λέει ο δήμαρχος, οι κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους. «Από την περιοχή της Γαλήνης εκεί που ήταν το κύριο μέτωπο το εκκενώσαμε αλλά και από τις άλλες περιοχές έχουμε πει όλοι να φεύγουν προς τη θάλασσα».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στα εναέρια μέσα να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα η φωτιά σύντομα να εξαπλωθεί επικίνδυνα.

«Οι άνεμοι που αλλάζουν και συνεχώς κατεύθυνση έχουν εξαπλώσει τη φωτιά και σχεδόν έχουν πιάσει όλο το μέτωπο της Κινέττας, το βόρειο μέτωπο της Κινέττας που είναι κατάφυτο από δάση», τονίζει ο κ. Σταμούλης.

«Είναι δύσκολο να πούμε για τη γενική κατάσταση και δεν μπορούμε να κάνουμε αποτίμηση ζημιών είναι σε εξέλιξη ακόμα το μέτωπο και μεταβάλλεται διαρκώς. Οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις το μέτωπο το μεταφέρουν ανά πάσα στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ