ΕΛΛΑΔΑ

Έσπασαν τα γραφεία του κόμματος DEB στην Κομοτηνή

Έσπασαν τα γραφεία του κόμματος DEB στην Κομοτηνή
Ο Χρόνος

Επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Κομοτηνή, από τους αυτοαποκαλούμενους "Φρουρούς της Θράκης". 

Ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων που βρίσκονται στο 3ο χλμ Κομοτηνής-Καρυδιάς και έγραψαν στους τοίχους «Φρουροί της Θράκης». Το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Σαδίκ, θεωρείται σκληροπυρηνικό και έχει κατηγορηθεί ότι έχει σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης, προωθώντας τις θέσεις της Άγκυρας στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

«Τα νέα κεντρικά γραφεία του DEB υπέστησαν χτες το βράδυ επίθεση από άγνωστα άτομα. Στην επίθεση αυτή έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου και έγραψαν στους τοίχους το σύνθημα «Οι φρουροί της Θράκης», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το DEB.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ηλέκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ο Χρόνος», φεύγοντας πήραν μαζί τους το αυτοκίνητο με το οποίο είχε σκοτωθεί σε ατύχημα ο ιδρυτής του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ. Το αυτοκίνητο βρίσκονταν στο εσωτερικό των γραφείων. Το κόμμα μεταφέρθηκε στα νέα του γραφεία πριν από δύο εβδομάδες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονό ότι για το επεισόδιο, εξέδωσε ανακοίνωση το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του καταδίκασε τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή, αναφέροντας: «Προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που έχουν χαρακτηρίσει διαχρονικά τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ