Έβρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Λευκίμμη
«Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνει το γεγονός ότι μαίνεται σε πευκοδάσος, σε περιοχή που δεν υπάρχει πρόσβαση με δρόμους, ενώ ταυτόχρονα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο το πύρινο μέτωπο δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή». Αυτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις έξι το απόγευμα μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα.
Σημειώνει πως τόσο η περιφερειακή ενότητα Έβρου, όσο και ο στρατός, συνδράμουν στην επιχείρηση με προωθητή γαιών και μπουλντόζες για τη διάνοιξη δρόμων και την προσέγγιση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της φωτιάς, δεδομένης και της αδυναμίας συνδρομής εναέριων μέσων.
Τέλος ο κ. Πέτροβιτς αναφέρεται και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Ελπίζουμε στη βοήθεια της βροχής η οποία μετακινείται προς τα βόρεια, ενώ ταυτόχρονα μας προβληματίζουν οι κεραυνοί που σκίζουν τον ουρανό από ανατολικά για την ακραία περίπτωση εκδήλωσης και νέας εστίας».
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απομάκρυναν τον φοιτητή που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι του (vid)
18:24
«Τα όπλα τα αγόρασα από Ρομά, δεν με ήλεγξε ο φύλακας στον ΕΦΚΑ» - Όσα κατέθεσε ο 89χρονος στην ΕΛΑΣ
18:16
Χέγκσεθ για Ιράν: «Οι σύμμαχοι που δεν μας βοηθούν θα αντιμετωπίσουν συνέπειες»
18:07
Ανάσα στην υδροδότηση της Αττικής: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα αποθέματα μέσα σε επτά μήνες
17:58