ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Φωτιά Αττική: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές σε δύο μέτωπα της Αττικής στην Κινέτας και την Καλλιτεχνούπολη, όπου έχασαν τη ζωή τους 51 άτομα και 94 τραυματίστηκαν (σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα), σύμφωνα με τα έως τώρα, επίσημα, στοιχεία. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με την αρωγή του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και όλου του κρατικού μηχανισμού, συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Αέρας, στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, επιχειρούν για την κατάσβεσή της 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, συμμετέχουν τέσσερα εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης-Βουλιαγμένης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Παράλληλα, από πλευράς εναέριων μέσων, επιχειρούν πέντε ελικόπτερα.\

Στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης το απόγευμα της Δευτέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής, συμμετέχουν για την κατάσβεσή της 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 23 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ