ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Καταγραφή ζημιών στην Κινέτα

Φωτιά Αττική: Καταγραφή ζημιών στην Κινέτα
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προχωρούν, από σήμερα, σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους, στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κινέτα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η αποτίμηση των καταστροφών εντός του οικιστικού ιστού από οκτώ κλιμάκια του δήμου μαζί με αυτά του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών, «οι οποίες αναμένεται να φθάσουν στις 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές», εκτιμάει ο δήμαρχος. Εκφράζει, δε, την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος στο σύνολό του, «παρά την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική απώλεια» και ευχαριστεί τον Θεό που «δεν είχαμε καθόλου θύματα ή τραυματισμούς».

Ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος, Ιερόθεος Πολυχρόνης, χαρακτηρίζει «εξίσου αποτελεσματικό» και το σύστημα κοινωνικής μέριμνας του δήμου για την άμεση κάλυψη των αναγκών των πληγέντων μετά την «έγκαιρη εκκένωση» των απειλούμενων περιοχών. «Όλοι οι πυροπαθείς στεγάστηκαν σε δομές του δήμου και στο νέο μεγάλο γηροκομείο μας» σημειώνει, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλον τον κόσμο που προσφέρθηκε και συνέδραμε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες.

«Ζητήσαμε την αρωγή του Σώματος Προσκόπων για τη διανομή των ειδών που προσφέρονται μέσω που Κέντρου Συλλογής και Διανομής Βοήθειας της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δήμο Μεγαρέων, ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές ευθύνης του. Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν (περίπου 60.000) και την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα Γεράνεια Όρη και την περιοχή της Κορινθίας, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης τόσο από αέρος, όσο και με επίγειες δυνάμεις.

Για την καταγραφή των ζημιών των επαγγελματικών χωρών που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής ο κ. Βασιλείου ενημερώνει ότι εάν σε κάποια περίπτωση «για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει γίνει αυτοψία», ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, στα τηλέφωνα: 213-2047106 και 213-2047108.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ