ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα δωρεάν σίτισης σε σχολεία της Αθήνας

Πρόγραμμα δωρεάν σίτισης σε σχολεία της Αθήνας
Σημαντική βοήθεια σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα προσφέρει η πρωτοβουλία για δωρεάν σίτιση Eurokinissi.gr/Φανή Τρυψάνη

Μια πρωτοβουλία που θα ανακουφίσει αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται σε 64 δημοτικά σχολεία και συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, στο συγκρότημα της Αθήνας.

Με απόφαση των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων, 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 σχολείων λαμβάνουν πλέον καθημερινά δεκατιανό.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βρίσκονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και τη βοήθεια αυτή λαμβάνει το σύνολο των μαθητών τους.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Εργασίας, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού, εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ