ΕΛΛΑΔΑ

Σπίρτζης: Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι

Σπίρτζης: Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης, που δήλωσε παράλληλα ότι στην περιοχή υπήρχαν πολυτελή σπίτια και κτήρια ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο υπουργός Μεταφορών-Υποδομών κατηγόρησε, παράλληλα, την αξιωματική αντιπολίτευση για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο υπουργός απάντησε ότι «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει, εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια».

Ο κ. Σπίρτζης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.

«Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με περισσότερους από 340 μηχανικούς.

Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ