ΕΛΛΑΔΑ

Οικογένεια Μ. Ελευθερίου: Σε μια χώρα που μπορείς να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός

Οικογένεια Μ. Ελευθερίου: Σε μια χώρα που μπορείς να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός
EUROKINISSI

Την πικρία της εξέφρασε η οικογένεια του σπουδαίου ποιητή Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος πέθανε την περασμένη Κυριακή και αποτεφρώθηκε, όπως άλλωστε και επιθυμούσε, στη Βουλγαρία.

Η οικογένειά του, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπονται οι αποτεφρώσεις, γράφει σε κοινωνικά δίκτυα: «Η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση. Σε μια χώρα που εν ριπή οφθαλμού μπορεί να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός».

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Μάνο Ελευθερίου την Τρίτη, στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο.

Μεταξύ αυτών που αποχαιρέτισαν τον μεγάλο δημιουργό ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Κονιόρδου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο πρώην υπουργός Αρ. Μπαλτάς, οι μουσικοσυνθέτες Στ. Ξαρχάκος, Θ. Μικρούτσικος, Ν. Μαυρουδής, Χρ. Λεοντής και Γ. Ανδρέου, οι τραγουδιστές Γ. Νταλάρας και Μ. Φραγκούλης, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο ακαδημαϊκός Δ. Νανόπουλος και πολλοί άλλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ