Δύτες του Λιμενικού πραγματοποιούν καταδύσεις για τον εντοπισμό αγνοουμένων
Συνολικά 67 καταδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες για τυχόν εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Ραφήνας τη Δευτέρα 23/07.
Όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Λιμενικού, εκτελείται επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather).
Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Ομάδα αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.
Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων.
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43
«Taylor Swift: The Eras Tour: The End of an Era»: Εμφανίζεται και η μητέρα της Τέιλορ Σουίφτ
12:37