ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική - Καταγγελία δημάρχου Ραφήνας: «Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο»

Φωτιά Αττική - Καταγγελία δημάρχου Ραφήνας: «Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο»
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά της Πυροσβεστικής και της Περιφερειακής Συμβούλου, κ. Τσούπρα για την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς. 

Ο κ. Μπουρνούς καταγγέλλει ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια, παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, κ. Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κ. Τσούπρα προσκόμισε έγγραφο Συντονιστικού Οργάνου, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο ωστόσο, όπως καταγγέλλει δεν συνεδρίασε ποτέ.

Στο ίδιο πλαστό έγγραφο, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ραφήνας, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, συμμετείχε τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μπουρνούς διαψεύδει τα παραπάνω, τονίζοντας πως «αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή». Αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία, έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

«Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», υπογράμμισε, διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή.

Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.

Επικαλούμενος το νόμο, επανέλαβε ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια» και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς ξεκαθάρισε, ερωτηθείς, ότι «κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν με πήρε να μου πει να συγκαλύψω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ