ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Αττική: Αίτημα Κοντονή να στραφούν οι έρευνες στα αυθαίρετα

Φωτιές Αττική: Αίτημα Κοντονή να στραφούν οι έρευνες στα αυθαίρετα
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Παραγγελία να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την απρόσκοπτη πρόσβαση πολιτών στις παραλίες, έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που χειρίζεται την έρευνα αναμένεται να καλέσει προς κατάθεση όχι μόνο ιδιοκτήτες, προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμόδιους από την Πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τις προσεχείς ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαλτάκος.

Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να ληφθούν καταθέσεις από τους συγγενείς των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ