ΕΛΛΑΔΑ

Υπερσύγχρονο διδακτήριο παραδόθηκε στο Κεφαλόβρυσο

Υπερσύγχρονο διδακτήριο παραδόθηκε στο Κεφαλόβρυσο
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του σχολείου στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων trikalaola.gr

Το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων έχει από το πρωί της Τρίτης (08/12) ένα νέο, υπερσύγχρονο «οπλο» στην προσπάθεια των δασκάλων να εκπαιδεύσουν όσο το δυνατόν πιο άρτια τους μαθητές της περιοχής.

Στο Κεφαλόβρυσο παραδόθηκε σήμερα προς χρήση από την περιφέρεια Θεσσαλίας ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο που θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλα διδακτήρια τα οποία χρειάζονται πολλές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για το νέο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, η τελετή εγκαινίων του οποίου έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Το έργο υλοποιήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 με προϋπολογισμό 2.213.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το κτήριο συνολικής επιφάνειας 1.530 τ.μ. πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές εκπαίδευσης και αποτελείται από έξι αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα καλλιτεχνικών μαθημάτων, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στον αύλειο χώρο του σχολείου θα υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου καθώς και μίνι τένις.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «η αλλαγή και η ανάκαμψη στη χώρα μας ξεκινάούν από την παιδεία. Είμαστε υπερήφανοι που σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το μέλλον μας. Γιατί τα παιδιά είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ