ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Αναβαθμίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης

Φωτιά Μάτι: Αναβαθμίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Απάντηση σε όσους έκαναν λόγο για υποβάθμιση της έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική δίνει η Δικαιοσύνη.

Από σήμερα Παρασκευή, η πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση για τον εντοπισμό και απόδοση ευθυνών περνά και στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος έχει το βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών, από κοινού με τη συνάδελφό του Βαρβάρα Γνεσούλη.

Η αναβάθμιση της έρευνας αποτελεί σύμφωνα με δικαστικές πηγές απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για υποβιβασμό της δικαστικής έρευνας στο πλαίσιο της οποιας διερευνώνται τα αιτία, οι πραξεις και οι παραλείψεις αρμοδίων που οδήγησαν στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος, αν και από την πρώτη στιγμή είχε δικονομικά την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υποθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφια μαζί με την εισαγγελέα Βαρβάρα Γνεσούλη που την χειρίζεται έως τώρα.

Ο κ. Ζαγοραίος είναι αντεισαγγέλεας Εφετών,γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι και επισήμως πλέον, η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από εισαγγελικό λειτουργο ανώτερου βαθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ