ΕΛΛΑΔΑ

Κατσιαμάκας στο CNN Greece: Η Πυροσβεστική δεν μας είχε ενημερώσει για τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς

Κατσιαμάκας στο CNN Greece: Η Πυροσβεστική δεν μας είχε ενημερώσει για τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς
EUROKINISSI

Λάθη και παραλήψεις της Πυροσβεστικής αποκαλύπτονται όσο περνάνε οι μέρες από την μεγάλη εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Όπως αποκαλύπτεται, η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε ενημερωθεί ποτέ από την Πυροσβεστική για τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και για την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς η οποία οδήγησε στο θάνατο 88 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ , Γιάννης Κατσιαμάκας επανέλαβε στο CNN Greece όσα είχε καταγγείλει από χθες, στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την πορεία αλλά και την επικινδυνότητα της φωτιάς.

«Το κομβικό σημείο στη φωτιά ήταν ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την επικινδυνότητα και τη φορά του ανέμου που την οδηγούσε στο Mάτι», λέει ο κ. Τσιαμάκας στο CNN Greece και συνεχίζει:

«Έτσι, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν στα τυφλά. Αφού όπως λένε τώρα από την πυροσβεστική το φαινόμενο ήταν ακαριαίο και έντονο, δεν έπρεπε να ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή την ΕΛ.ΑΣ , για να ξέρει με τι έχει να κάνει; Οι αστυνομικοί έτρεχαν για να σώσουν κόσμο και με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ποτέ δεν τους είπε κανένας ότι η πυρκαγιά πάει προς τη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα».

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ που θα παρουσιαστούν για να καταθέσουν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή που έρευνα την υπόθεση, θα περιγράψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα γεγονότα και θα αναφέρουν ότι κανένας πυροσβέστης στην περιοχή δεν τους ανέφερε ποτέ τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ θα ξεκαθαρίσουν ότι οι εκκενώσεις που έκαναν ήταν καθαρά από δική τους πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει σαφής ενημέρωση από όσους γνώριζαν για την πορεία της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ