ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνας: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο - Κρίνεται η τύχη του Ψινάκη

Μαραθώνας: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο - Κρίνεται η τύχη του Ψινάκη

Συνεδριάζει μέχρι και αυτή την ώρα, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου, Ηλία Ψινάκη μετά τα τραγικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς.

Η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απουσία του κ. Ηλία Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για τις δημόσιες τοποθετήσεις που ακολούθησαν της φονικής πυρκαγιάς είναι μεγάλη.

Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο για τον τόπο.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Μαραθώνα σε βάρος του Ηλία Ψινάκη, είναι και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο Αιμίλιο Ρεϊσογλου να προχωρά στην άμεση σύγκλησή του για σήμερα το απόγευμα στις 18.00.

Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο ενώ από νωρίς έχουν τοποθετηθεί μαύρες σημαίες στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε μεγάλη ένταση, με τους δημοτικούς συμβούλους να εξαπολύουν πυρά εκατέρωθεν.

«Ζητάμε συγγνώμη - Να παραιτηθεί ο Ψινάκης»

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Στέργιου Τσίρκα, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης για την τραγωδία.

«Χάσαμε φίλους, γείτονες, ανθρώπους με τους οποίους μιλούσαμε καθημερινά», είπε ο κ. Τσίρκας συγκινησιακά φορτισμένος.

Κατά την τοποθέτησή του, ο δημοτικός συμβούλος, από την πλευρά της αντιπολίτευσης κ. Νικόλαος Χατζηγιάννης ζήτησε και αυτός με τη σειρά του την παραίτηση του κ. Ψινάκη, ασκώντας παράλληλα δριμύτατη κριτική εναντίον του.

«Πίστεψε αυτός ο ανόητος ότι σε αυτό το ιστορικό χωριό θα έχει να κάνει με βλάχους και ότι θα μπορούσε σε τέτοιου είδους τραγωδίες να γελοιοποιεί τους κατοίκους», είπε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ