ΕΛΛΑΔΑ

Η Αμοργός υποδέχεται (ξανά) το Authentic Big Blue

Η Αμοργός υποδέχεται (ξανά) το Authentic Big Blue

Λίγο πριν την εκπνοή του Καλοκαιριού, ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, η Αμοργός, ετοιμάζεται να υποδεχτεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Authentic Big Blue», τον αγώνα καταδύσεων, που έχει ήδη προσελκύσει δεκάδες διεθνείς συμμετοχές.

Τον περσινό Σεπτέμβριο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue 2017», στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι δύτες. Μάλιστα, κλήθηκαν να βουτήξουν στο «απέραντο γαλάζιο» και να αναμετρηθούν στις δεξιότητές τους κάτω από το νερό. Συγκεκριμένα, 37 αθλητές από δέκα χώρες καταδύθηκαν με μία ανάσα στα νερά της Αγίας Άννας, κάτω από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, εκεί που το 1987 πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας-σταθμός για την ελεύθερη κατάδυση, «Απέραντο Γαλάζιο», με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Koumoulos copy

Αυτή την περίοδο, το νησί βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, ενόψει της διοργάνωσης του δεύτερου Διεθνούς Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue», από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 48 αθλητές από 17 χώρες, με το ενδιαφέρον μέρα με τη μέρα να αυξάνεται.

Το CNN Greece βρέθηκε στην Αμοργό και συνομίλησε με τους ιθύνοντες, τόσο για το πώς «γεννήθηκε» η ιδέα του Τουρνουά, όσο και για τις προσδοκίες που επιφυλάσσουν για το μέλλον του νησιού και της τουριστικής προβολής του.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Καραΐσκος σημείωσε πως η ιδέα να αναβιώσουν οι αγώνες στο χώρο που έγιναν, ανήκει στη δημοσιογράφο Βιβή Δρακά, ενώ η συντονίστρια της διοργάνωσης Κάτε Βιλάνδου, συμπλήρωσε πως παράλληλα με το Authentic Big Blue θα διοργανωθεί και η εβδομάδα γαστρονομίας Amorgos & Mikres Cyclades με στόχο την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών.

Στο μεταξύ, ο εκπαιδευτής καταδύσεων Δημήτρης Συνοδινός διευκρίνισε πως για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο να διαγωνιστεί, απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, καλή προπόνηση, καλή διατροφή καθώς και να τηρεί πάντοτε τους αγώνες ελεύθερης κατάδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο λιμάνι του νησιού, στα Κατάπολα, μπορεί να βρει κάποιος την Λαμπρινή Καραμανοπούλου στο περίπτερο της διοργάνωσης, τόσο για να ενημερωθεί περαιτέρω για το Διεθνές Τουρνουά, όσο και για να προμηθευτεί αναμνηστικά του «Authentic Big Blue».

Δείτε το βίντεο:

Τέλος, να σημειώσουμε πως η επέτειος για τα 30 χρόνια από την ταινία – σύμβολο για την ελεύθερη κατάδυση «Le Grand Bleu», δεν θα μπορούσε παρά να θεωρηθεί ιδανική, ώστε ο Νίκος Αλιάγας να προβάλλει την Αμοργό και το «Authentic Big Blue», μέσα από την εκπομπή του «50 minutes inside» που προβάλλεται στο TF1. Ο δημοφιλής παρουσιαστής ταξίδεψε στο νησί των Κυκλάδων στα τέλη Ιουνίου για να πραγματοποιήσει γυρίσματα για έξι συνολικά εκπομπές, με την τελευταία να προβάλλεται στα τέλη του Αυγούστου. Η εκπομπή «50’ inside» βρίσκεται στον αέρα κάθε Σάββατο απόγευμα από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στη Γαλλία, TF1 και έχει 3-5 εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε προβολή της.

Η Αμοργός έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, ακόμη μία φορά, για το υπέροχο «απέραντο γαλάζιο» της…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ