ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή αλλαγής αρχηγών ΕΛ.ΑΣ: Τι είπαν για τη μεγάλη φωτιά

Τελετή αλλαγής αρχηγών ΕΛ.ΑΣ: Τι είπαν για τη μεγάλη φωτιά
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική ολοκληρώθηκε η σύντομη και άνευ πρωτοκόλλου τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλου, από τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στην ομιλία του ο επίτιμος, πλέον, αρχηγός αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε η αστυνομία για τις κινήσεις της στην μεγάλη πυρκαγιά. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσουβάλας είπε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε. Ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας. Αλλά θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε στους πάρα πολλούς διασωθέντες να είχαν προστεθεί και όλοι εκείνοι που τελικά έχασαν τη ζωή τους».

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή φόρτιση, ο κ. Τσουβάλας απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ λέγοντάς του: «Φίλε Αριστείδη, θέλω να μου τους αγαπάς, να μου τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους, έναν προς έναν, μία προς μία».

Ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του στο ανώτατο αξίωμα της ελληνικής αστυνομίας, ανέφερε: «Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία, θα καταβάλω τα μέγιστα. Οι πολίτες μας χρειάζονται και πρέπει να είμαστε κοντά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ