Πάιατ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας», τόνισε για ακόμη μία φορά σε δηλώσεις του, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από τον ακριτικό Λιά Θεσπρωτίας.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια του «Μουσείου Υφαντής», ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν η πρόσφατη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και απάντησε:
«Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εξαιρετικά σαφής για τις ανησυχίες μας για την Τουρκία και για τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρότυπο συντονισμού/συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και όπως έχω πει θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας Και θα το συζητήσω περαιτέρω αύριο με τους συναδέλφους μου στο υπουργείο Εξωτερικών όταν επιστρέψω στην Αθήνα».
Σε ερώτηση για τη «θέση» της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε χαρακτηριστικά:
«Οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα περιφερειακό πυλώνα σταθερότητας και έναν σύμμαχο κλειδί στην προσπάθεια να προωθήσουμε τον κοινό μας στόχο, να ωθήσουμε όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, προς την ένταξη στην ΕΕ, προς ευρωπαϊκού επιπέδου μεταρρυθμίσεις και-αν οι λαοί το επιλέξουν- προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Όταν έρχεται κανείς στην περιοχή βλέπει τις ιστορικές αλλά και σύγχρονες ευκαιρίες και εμπορικές συνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια να ωθήσουμε όλες τις χώρες της γειτονιάς σας προς τις δημοκρατικές αξίες που μοιραζόμαστε από κοινού».
Το Ford GT Mk IV πέτυχε κάτι περισσότερο από ένα απλό ρεκόρ στο Nürburgring
08:43
Μαρούσι: Γυναίκα έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου - Συνελήφθη ο σύζυγός της
08:37
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Λεωφόρο Αθηνών - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και λιμάνι Πειραιά
08:28
Livbelog: «Πυρά» Ιράν κατά Τραμπ για «απελπισμένη έκρηξη» - «Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας» - Χίλιοι οι νεκροί της Χεζμπολάχ, λέει ο IDF
08:25