Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων Εύβοιας όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, που είναι επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, αλλά θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, όλη τη νύχτα, η μάχη για την κατάσβεση, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα και όλες τις επίγειες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον κ. Γιόβα, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και την πυκνή καύσιμη ύλη καθώς το πευκοδάσος ήταν γεμάτο ξερά κλαδιά και ρητίνη από τη συλλογή των ρητινοπαραγωγών.
Ωστόσο, οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τη νύχτα, που δεν φυσάει, ώστε μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η ενίσχυση των ανέμων, να έχουν τελειώσει με την πυρκαγιά.
Ο Πούτιν βγάζει για πρώτη φορά στη θάλασσα το πυρηνικό «υποβρύχιο της Αποκάλυψης»
14:52
Κρυπτονομίσματα και χρυσός επιστρέφουν στο επίκεντρο - Ο ρόλος των ομολόγων
14:51
Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια ο 44χρονος μετά την καταγγελία βιασμού από την εν διαστάσει σύζυγό του
14:43
Fitch: Πλεονάσματα, δυνατές τράπεζες και μείωση χρέος «οδήγησαν» στις αναβαθμίσεις της Ελλάδας
14:27