Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων Εύβοιας όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, που είναι επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, αλλά θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, όλη τη νύχτα, η μάχη για την κατάσβεση, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα και όλες τις επίγειες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον κ. Γιόβα, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και την πυκνή καύσιμη ύλη καθώς το πευκοδάσος ήταν γεμάτο ξερά κλαδιά και ρητίνη από τη συλλογή των ρητινοπαραγωγών.
Ωστόσο, οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τη νύχτα, που δεν φυσάει, ώστε μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η ενίσχυση των ανέμων, να έχουν τελειώσει με την πυρκαγιά.
Από 5 έως 370 ευρώ: Πόσο κοστίζει το μπάνιο του 15Αύγουστου σε 10 δημοφιλείς παραλίες της Αττικής
12:30
Ινδονησία: Στους 38 οι νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 7,7 Ρίχτερ
12:26
Σίβηρη Χαλκιδικής: Στα 2.480 στρέμματα η έκταση που έκαψε η φωτιά - Παραμένουν διάσπαρτες εστίες
12:22
SEAJETS: Έκτακτα Δρομολόγια & Τροποποιήσεις της 15/08/2026 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
12:12