ΕΛΛΑΔΑ

Δούρου: Δεν κρυβόμαστε, άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν

Δούρου: Δεν κρυβόμαστε, άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αιχμές κατά όσων «θεωρούν την τραγική συγκυρία χρυσή ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση» και «αντί να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε – ‘’πατάνε’’ πάνω σε μια καταστροφή για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη», αφήνει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ανάρτησή της στο facebook αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

«Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία», αναφέρει η περιφερειάρχης, σημειώνοντας, ακόμη πως οι ίδιοι «επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια».

Η Ρένα Δούρου αφού τονίζει πως στην περιφέρεια Αττικής «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους», σημειώνει πως το τίμημα που πληρώνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια «είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον».

«Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία. Τα ψέματα τέλος λοιπόν», υπογραμμίζει στην ίδια ανάρτηση, σημειώνοντας στη συνέχεια όλα τα σημαντικά που απαιτούν την παρουσία της.

«Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παρουσία είναι η έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Παρουσία είναι το «ρεύμα για όλους». Παρουσία είναι η ανάπλαση του Φαληρικού. Παρουσία είναι οι αξονικοί τομογράφοι και ο σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Αττικής. Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία. Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων. Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη. Παρουσία είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς. Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών».

Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή της η περιφερειάρχης εξηγεί πως δεν κρύβεται. «Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν. Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν. Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ