ΕΛΛΑΔΑ

Μπλακ άουτ στην Αττική: Προβλήματα από τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Μπλακ άουτ στην Αττική: Προβλήματα από τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
ΑΠΕ -ΜΠΕ/φωτογραφία αρχείου

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται την Τετάρτη σε περιοχές της Αττικής, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στους δρόμους, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας φανάρια, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ. 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται τόσο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια προάστια. Παγκράτι, Καισαριανή, Δάφνη, Μελίσσια, Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, Ζωγράφου, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Παλλήνη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι "σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής"

«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ομαλή ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Αττικής θα αποκατασταθεί εντός της επόμενης ώρας.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, καθώς οι συρμοί δεν κινούνταν για αρκετή ώρα εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ. Ωστόσο λίγο αργότερα η ηλεκτροδότηση στο μετρό άρχισε να αποκαθίσταται, και σταδιακά ομαλοποιούνται και τα δρομολόγια των συρμών.

Την ίδια ωρα η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ