ΕΛΛΑΔΑ

Μπλακ άουτ στην Αττική: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Μπλακ άουτ στην Αττική: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».

Σημειώνεται ότι από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δημιουργήθηκαν νωρίτερα σήμερα πολλά προβλήματα στους δρόμους, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας φανάρια, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ασανσέρ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη-Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, καθώς οι συρμοί δεν κινούνταν για αρκετή ώρα εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ. Ωστόσο λίγο αργότερα η ηλεκτροδότηση στο μετρό άρχισε να αποκαθίσταται, και σταδιακά ομαλοποιούνται και τα δρομολόγια των συρμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ