ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση του δημάρχου Μυκόνου κατά του Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Μήνυση του δημάρχου Μυκόνου κατά του Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά «με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο». Αποκορύφωμα αυτών των φαινομένων, σημειώνεται, αποτελεί η βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Μυκόνου, της μηνυτήριας αναφοράς έχει προηγηθεί πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων για τα προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος.

Ζητείται ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ. λόγω της παραβατικότητας κατά την τουριστική περίοδο.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρεται, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 -200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οπως, επίσης, τονίζεται, ο δήμαρχος γνωστοποιεί δέσμευση του δήμου, ώστε να διασφαλίσει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς.

Μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάς ενημέρωσε και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, από τον οποίον ζήτησε εκ νέου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στη Μύκονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ