ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή ρεύματος: «Παρέλυσε» η Αττική από το μπλακ άουτ

Διακοπή ρεύματος: «Παρέλυσε» η Αττική από το μπλακ άουτ
EUROKINISSI

Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Αττική το μεσημέρι της Τετάρτης από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου. 

Τα περισσότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντοπίστηκαν σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Μαρούσι, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Καλλιθέα, αλλά και σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Εγκλωβισμένα άτομα σε ανελκυστήρες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

Αλαλούμ στους δρόμους

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε ήταν πως σε πολλούς δρόμους οι φωτεινοί σηματοδότες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» σε πολλούς δρόμους.

Προβλήματα και στο Μετρό

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στα δρομολόγια του Μετρό.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίστηκε στο Tμήμα από το σταθμό «Πανεπιστήμιο» έως το σταθμό Ηλιούπολης. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στα δρομολόγια του Τραμ.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη - Ελληνικό, και άρχισαν να εκτελούνται ομαλά τα δρομολόγια όλων των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, όπως άλλωστε ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Βλάβη σε μετασχηματιστή στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι διακοπές ηλεκτροδότησης οφείλονται σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων.

Μετά από περίπου 3 ώρες, οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη και σταδιακά επανέρχεται η ηλεκτροδότηση στις περιοχές του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρης αποκατάσταση αναμένεται περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια. Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ