ΕΛΛΑΔΑ

«Τον απειλούσαμε με σπασμένο μπουκάλι μέχρι που έπεσε»: Η ομολογία των δραστών του Φιλοπάππου

«Τον απειλούσαμε με σπασμένο μπουκάλι μέχρι που έπεσε»: Η ομολογία των δραστών του Φιλοπάππου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

«Εγώ και ο άλλος συνεργός μου κρατούσαμε το σπασμένο μπουκάλι και φοβίζαμε το νεαρό για να μας δώσει το κινητό του. Εκείνος έκανε όλο και πιο πίσω πάνω στα βράχια και εμείς όλο και τον πλησιάζαμε με το σπασμένο μπουκάλι για να τον φοβίσουμε όλο περισσότερο. Τότε εκείνος έχασε την ισορροπία του και έπεσε...»

Η ομολογία ενός από τους συλληφθέντες της συμμορίας που λήστεψε και δολοφόνησε τον 25χρονο στου Φιλοπάππου σοκάρει. Ήταν η τελευταία πράξη που έκλεινε την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν μερικές ημέρες.

Οι τρεις συλληφθέντες περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια πώς έδρασαν στου Φιλοπάππου. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, ο ένας Πακιστανός τραβούσε την τσάντα της κοπέλας, ενώ οι άλλοι δυο – ένας, επίσης, Πακιστανός και ένας Ιρακινός – άρχισαν να απειλούν με σπασμένο μπουκάλι τον 25χρονο.

Αμέσως μετά, και ενώ ο 25χρονος ήταν νεκρός, οι δυο από τους αλλοδαπούς προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα ενώ ο τρίτος επέστρεψε στο κέντρο της Αθήνας σαν να μην συμβαίνει τίποτα, καθώς πίστευε ότι ποτέ δεν θα έφταναν στα ίχνη του.

Όμως, η τράπεζα δεδομένων κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή της Ακρόπολης και του Φιλοπαππου, που είχε στη διάθεσή της η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, αλλά και η λεπτομερής χαρτογράφιση των συμμοριών που δρούσαν στην περιοχή και είχε κάνει, επίσης, η συγκεκριμένη Υπηρεσία της αστυνομίας, αποδείχθηκαν τα βασικά στοιχεία για να συλληφθούν οι δράστες.

39943086 313496439418904 3033835937206370304 n

Οι δύο από τους δράστες της δολοφονίας

Οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει από την πρώτη στιγμή τους δράστες, καθώς είχε βρεθεί γενετικό τους υλικό και αποτυπώματα σε αντικείμενα, με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή την ώρα που άρπαζαν την τσάντα της κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες ημέρες οι Αρχές γνώριζαν τα στοιχεία τους και γι’ αυτό το λόγο υψηλόβαθμα στελέχη εξέφραζαν την σιγουριά τους στο CNN Greece ότι «δεν ήμαστε στα τυφλά έχουμε στοιχεία…» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι δυο Πακιστανοί είναι μέλη συμμορίας που έχει κάνει και άλλες ληστείες στην περιοχή της Ακρόπολης, κυρίως σε τουρίστες.

39944454 216884929178699 7582545820835119104 n

ΔΗΜΟΦΙΛΗ