ΕΛΛΑΔΑ

Πώς συντελέστηκε η οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο

Πώς συντελέστηκε η οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα στα Καμίνια Ηρακλείου από τη δολοφονία ενός 80χρονου από τον 48χρονο γιο του, ο οποίος είναι χρήστης ουσιών.

Πατέρας και γιός, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, είχαν συχνές προστριβές, ενώ ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε στον πατέρα του, αφότου εκείνος είχε κάνει καταγγελία εναντίον του στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretapost.gr, την Τετάρτη ο 48χρονος δράστης, ο οποίος είναι χωρισμένος πατέρας δύο παιδιών, πήγε στο σπίτι του πατέρα του για να ζητήσει χρήματα για τη δόση του. Ο 80χρονος αρνήθηκε και αποφάσισε να τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Ο 48χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και την Πέμπτη αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική απόφαση. Όντας υπό την επήρεια ουσιών, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πήγε στο πατρικό του και επιτέθηκε στον 80χρονο με ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση αφήνοντας τον 80χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα έφερε τέσσερις μαχαιριές στον θώρακα και την κοιλιά. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον πατροκτόνο, ο οποίος χθες, Παρασκευή, το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Κατά την προσαγωγή του και ερωτώμενος από δημοσιογράφους αν έχει μετανιώσει για την πράξη του, εμφανίστηκε αμετανόητος.

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ