ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΦΙΑ σχεδόν 1 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ξανά το Άσυλο Ανιάτων

ΕΝΦΙΑ σχεδόν 1 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ξανά το Άσυλο Ανιάτων

ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 962.941 ευρώ καλείται να πληρώσει για άλλη μια χρονιά το Άσυλο Ανιάτων.

Όπως καταγγέλλει με επιστολή του, το Άσυλο Ανιάτων για ακόμη μία χρονιά έλαβε ειδοποιητήριο για τον ΕΝΦΙΑ, παρά το γεγονός πως έχει προσβάλλει την περσινή πράξη στα αρμόδια δικαστήρια και αναμένουν την οριστική απόφαση.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι προφανώς και θα προσβάλλουν και τον φετινό ΕΝΦΙΑ, αφού όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, κατατείνει στον οικονομικό τους αφανισμό μετά από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς.

Τέλος, σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι έως σήμερα έχουν κληθεί να πληρώσουν περισσότερα από 4.730.682 € μόνο στον ΕΝΦΙΑ, «ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες 5 ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας» και ζητούν να δημιουργηθεί μια κατάλληλη συνθήκη προκειμένου να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Ολόκληρη η επιστολή του Ασύλου Ανιάτων έχει ως εξής:

«Κραυγή αγωνίας από το Άσυλο Ανιάτων για την απάνθρωπη φορολογία του ΕΝΦΙΑ

- Για άλλη μια χρονιά το Άσυλο Ανιάτων καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 962.941 €!

- Έχουμε ήδη προσβάλλει την περυσινή Πράξη για τον ΕΝΦΙΑ στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια και αναμένουμε την οριστική απόφαση.

- Προφανώς και θα προσβάλλουμε και τον φετινό ΕΝΦΙΑ αφού κατατείνει στον οικονομικό μας αφανισμό μετά από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς.

  • Ενώ για άλλη μια χρονιά προσπαθούμε να πουλήσουμε ακίνητα προκειμένου να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ η αρμόδια ΔΟΥ δεν μας παρέχει την απαραίτητα φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις και το δημόσιο ταμείο να διασφαλίσει άμεσα τα συμφέροντά του.
  • Από μεριάς μας έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο εύρεσης μιας λογικής και πραγματοποιήσιμης λύσης προκειμένου το κράτος να εισπράξει τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ. Σε όλες τις επαφές βρίσκουμε κατανόηση αλλά στην πράξη δεν υπάρχει καμία διάθεση ελάφρυνσής μας.
  • Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2017 κληθήκαμε να πληρώσουμε φόρους που αντιστοιχούσαν στο 130% επί των εισπραχθέντων ενοικίων μας!
  • Έως σήμερα έχουμε κληθεί να πληρώσουμε περισσότερα από 4.730.682 € μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες 5 ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να φροντίσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας με βαρύτατες παθήσεις, για τους οποίους το νοσηλευτήριο του Ι.Π.Χ.Π αποτελεί την μοναδική τους αξιοπρεπή επιλογή, και σήμερα περιμένουν σε τεράστιες λίστες αναμονής!
  • Ζητάμε επιτέλους να δημιουργηθεί μια κατάλληλη συνθήκη προκειμένου να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπό μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ