ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Στον Πειραιά ο Κουβέλης

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Στον Πειραιά ο Κουβέλης
EUROKINISSI

Αν και έχει πλέον περιοριστεί σε μία εστία, η φωτιά που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ βρισκόταν εν πλω προς τα Χανιά, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Για την πορεία της επιχείρησης ενημερώθηκε και ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επισκέφθηκε το πλοίο στην Ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση κατάσβεσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να ξεκινήσει η εκκένωση του πλοίου από τα οχήματα και τα φορτηγά.

Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει την Τρίτη 28/08 στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ