ΕΛΛΑΔΑ

Αποσύρει το νομοσχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο Καλογήρου

Αποσύρει το νομοσχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο Καλογήρου
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποσύρει το σχέδιο νόμου το οποίο  βρίσκεται ήδη στη Βουλή προς ψήφιση και περιλαμβάνει τη διάταξη του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία τον ενημερώνει πως αποσύρει το νομοσχέδιο προκειμένου να μελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η διάταξη αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους δικηγόρους της Αθήνας, οι οποίοι έβαλαν κατά του Στ. Κοντονή, από την ημέρα που ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου την πρόθεσή του να διασπάσει το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας σε τρία (Ευελπίδων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής). Μάλιστα οι δικηγόροι πραγματοποίησαν δημοψήφισμα με το οποίο με συντριπτικό ποσοστό αντιτάχθηκαν στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου.

Το νομοσχέδιο το οποίο αποσύρεται και περιλαμβάνει τη διάταξη για την τριχοτόμηση, αφορά την κύρωση οδηγίας για την μείωση της ποινής κατηγορουμένων των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ