Το πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης γίνεται «πανεπιστημιούπολη»
Στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρούνται τα κτήρια του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό campus υψηλών προδιαγραφών.
Οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η παραχώρηση συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, του πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιου Κατσή, του δημάρχου Τρίπολης Δημήτριου Παυλή, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτου Ζαμπάρα και του διοικητή του νοσοκομείου Τρίπολης Πέτρου Τομάρα.
Με τον τρόπο αυτόν υλοποιείται η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με στόχο να αναβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και ο αναπτυξιακός του ρόλος στην περιοχή.
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για τη γρήγορη μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νέο κτήριο του νοσοκομείου Τρίπολης καθώς και για τη μέγιστη δυνατή στήριξη του νοσοκομείου, δρομολογώντας παρεμβάσεις επέκτασης και αναβάθμισης των κτηριακών του υποδομών και ενίσχυσης του περιφερειακού και τριτοβάθμιου χαρακτήρα του.
Απόρριψη απορριμάτων στο Κηφισό: «Δεν είναι δικό μας το βυτιοφόρο» διευκρινίζει η «Παπαδόπουλος» ΑΕ
18:32
Ακινητοποιήθηκε συρμός στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Μόνο μέσω της Τροχιάς 1 η κυκλοφορία
18:25
Ήπειρος: Κεραυνός σκότωσε κοπάδι στα Ιωάννινα - Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κτηνοτροφική μονάδα
18:14
Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Χέιντεν Πανετιέρ- Είχε καταναλώσει «κοκτέιλ» φαιντανύλης και ουσιών
18:05