ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Αριστείδη Φλώρου: Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου, λέει η γιατρός

Υπόθεση Αριστείδη Φλώρου: Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου, λέει η γιατρός
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, καθώς, μετά την έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του, η γιατρός που φαίνεται ότι υπέγραψε την γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» φέρεται να καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε.

Συγκεκριμένα, η Καλλιρρόη Λάμπρου, σύμφωνα με δήλωσή της που δημοσιεύεται στο News 24/7, ισχυρίζεται ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε, προσθέτοντας πως ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλαστή και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου»

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει "ανυπόστατη" σφραγίδα παίρνει τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία». Όταν παραληφθεί θα διαβιβαστεί στον Ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αρ. Φλώρο. Λειτουργεί δε (σ.σ το έγγραφο) ενισχυτικά στην κατεύθυνση της άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το documentonews η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι "ανυπόστατη", ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ" ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ