«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Έσβησε η φωτιά, βρήκαν καραμπίνα και φυσίγγια σε καμένο φορτηγάκι
Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28/08 στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.
Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.
Το πρωί σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.
Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.
Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.
Δείτε βίντεο από την επιχειρηση κατάσβεσης
Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.
Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.
Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονου από την Ομόνοια
20:20
Ο Όμιλος ONEX ιδρύει την ONEX Rolling Stock & Integrated Systems – Στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
20:12
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επίθεση σε άνδρα από τη σύντροφό του - Του δάγκωσε το αυτί και του έκοψε κομμάτι
20:00
Γερμανία: Το ΝΑΤΟ άρχισε τον στρατηγικό σχεδιασμό για μια αποστολή στην Αρκτική
19:49