ΕΛΛΑΔΑ

PathArtWay: ένα παραδοσιακό μονοπάτι στην Αμοργό, γίνεται καμβάς

PathArtWay: ένα παραδοσιακό μονοπάτι στην Αμοργό, γίνεται καμβάς

Στις αρχές του Σεπτέμβρη 17 εικαστικοί, μορφοποιούν και δημιουργούν έργα τέχνης παίζοντας με την ιστορία και τις πρώτες ύλες της Αμοργού, στο μονοπάτι που ξεκινά από το Βρούτση και καταλήγει στην Ραχούλα, στην Κάτω Μεριά.  Εγκαταστάσεις επηρεασμένες από το πρόσφατο παρελθόν, τις ανάγκες και την λειτουργία του μονοπατιού, δημιουργούνται με σκοπό να φωτίσουν με ένα τρόπο διαφορετικό το τοπίο.

Πνεύματα – Πράγματα, Πράγματα – Πραγματικά, Ενότητες Πέτρας- Ψυχής*

Με γενικό τίτλο τον στίχο του Aλαβάρο ντε Κάμπος, από την Θαλασσινή Ωδή, τα έργα κυμαίνονται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, ανάμεσα σε δομικές κατασκευές για το μονοπάτι, όσο και σε συναισθηματικές – εκφραστικές αποτυπώσεις. Στόχος να αναδείξουμε και να γεννήσουμε ιστορίες που κρύβει αυτή η διαδρομή.

Η τέχνη στον δημόσιο χώρο τα τελευταία χρόνια είναι μια τάση που συμβαίνει όλο και πιο συχνά με σκοπό να αναδείξει τα φυσικά τοπία και να φέρει τον θεατή πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον μέσα από το βίωμα. Στόχος της δράσης είναι να υπάρξει διάλογος και ανατροφοδότηση μεταξύ των καλλιτεχνών και των κατοίκων του νησιού και να δώσει μια άλλη κατεύθυνση στον περιπατητικό τουρισμό της Αμοργού .Αυτού του είδους η τέχνη μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά τους κατοίκους του νησιού και να ρίξει πάλι το βλέμμα στον δημόσιο χώρο όπως γινόταν και παλαιοτέρα, όπου οι κάτοικοι συντηρούσαν τους δρόμους και τα μονοπάτια εμπνέοντας με τον τρόπο αυτό την συμμετοχή,την συλλογικότητα και μιαν άλλη χρήση του τόπου.

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Αμοργό, την Τήνο, την Νάξο, την Αθήνακαι την Ισπανία: Ορέστης Μαυρουδής, Γιάννης Δελλατόλας, Βαγγέλης Σάββας, Άννα Συνοδινού, Ισαβέλλα Βελισσαρίου, Αγγελική Παράσχου, Δημήτρης Τζικόπουλος, Στέλλα Σπανού, Ελένη Καπίρη, Γιώργος Κουτρούμπας(Κ9), Βασιλική Κυριάκη, Ανδρόνικος Σαγιάννης, Σωτήρης Μάρτος, Βαγγέλης Μενδρινός, Μανώλης Νομικός,Teresa Mata Ferrer,Μανώλης Λουδάρος, Κίρκη Ιωσηφίδου, Ματίνα Κοκολάκη, Ελένη Τζιτζιφοπούλου, Άλκης Αποστόλου, Καλλιρρόη Ασκαρίδου, Άννα Μαρκεντούδη, Fabio Cherubini, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης, Νατάσα Σταμούλη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια[nomadesartcore] / nomadesartcore.blogspot.com

Τα έργα θα ολοκληρωθούν και θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 9 Σεπτμέμβρη 2018, με ένα δρώμενο εμπνευσμένο από αυτά, από καλλιτεχνικό δυναμικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ