Βανδαλισμός στο Μουσείο Μπενάκη
Θύμα βανδαλισμού έπεσε το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, με αγνώστους να ρίχνουν – πιθανότατα – λάδι σε διάφορα σημεία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του μουσείου, το περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου, όταν εντοπίστηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε διάφορα σημεία.
Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν δύο άτομα να προκαλούν τις φθορές.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως οι επιπτώσεις των πράξεών τους ήταν αναστρέψιμες, καθώς τα σημεία έχουν ήδη καθαριστεί. «Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά», σημειώνεται, ακόμη.
«Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τους οποίους συνεργάζεται για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών», αναφέρει η ανακοίνωση ολοκληρώνοντας.
Να σημειωθεί πως στα τέλη Ιουλίου, δύο γυναίκες μπήκαν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και έριξαν λάδι σε σπάνια εκθέματα, προκαλώντας φθορές.
Ιταλία: Η Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 2026
21:36
Σορός γυναίκας εντοπίστηκε σε ακτή της Σάμου - Αποβιβάστηκαν 40 μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής
21:26
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου: «Το συντομότερο η β' φάση του σχεδίου για τη Γάζα»
21:17
Τραμπ: Θύμωσα πολύ όταν με ενημέρωσε ο Πούτιν για την επίθεση στην κατοικία του
21:07