ΕΛΛΑΔΑ

Αμοργός: Από το Authentic Big Blue στη φάβα με κάπαρη!

Αμοργός: Από το Authentic Big Blue στη φάβα με κάπαρη!

Μπορεί το Καλοκαίρι να έχει τελειώσει, όμως μια επίσκεψη στην Αμοργό είναι πάντοτε εξαιρετική ιδέα. Ειδικά όταν ο λόγος που θα αποφασίσετε να προγραμματίσετε την μικρή σας απόδραση είναι τόσο δροσερός και περιπετειώδης, όσο μια κατάδυση. Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας καταδύσεων «Authentic Big Blue» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνεται η τέλεια αφορμή για να βρεθείτε στο νησί.

Καθώς, λοιπόν, η Αμοργός βρίσκεται στην «τελική ευθεία» για το Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue», από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, εμείς συγκεντρώσαμε όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε για να ταξιδέψετε προετοιμασμένοι.

Η Αμοργός είναι ένα από τα πιο «εύκολα» νησιά των Κυκλάδων

Ο μόνος τρόπος να επισκεφτείτε το νησί της Αμοργού είναι με κάποιο πλοίο από τον Πειραιά ή την Ραφήνα. Ιδανικά, επιλέξετε την Blue Star Ferries, καθώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά και το πλοίο δένει στην Αιγιάλη αλλά και τα Κατάπολα, δύο από τα ομορφότερα λιμάνια των Κυκλάδων.

Εάν δεν έχετε επισκεφτεί ξανά το νησί, θα παρατηρήσετε πως οι διαδρομές είναι μεγάλες και χωρίς αυτοκίνητο ή μηχανάκι, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά. Μόλις αποβιβαστείτε, λοιπόν, από το πλοίο, θα βρείτε το Evdokia's Car & Bike Rental Amorgos, από όπου μπορείτε να νοικιάσετε το μεταφορικό σας μέσο για εκείνη την εβδομάδα. Έτσι, θα εξερευνήσετε το νησί του Απέραντου Γαλάζιου με ένα ενοικιαζόμενο όχημα, μίας από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και σκούτερ της Αμοργού.

Η πιο σοφή επιλογή που θα κάνετε είναι η διαμονή σας στη Χώρα Αμοργού

Η Αμοργός φημίζεται για την ομορφιά των χωριών της, αλλά και τα κρυστάλλινα νερά της. Επειδή τα νερά θα τα απολαύσετε παρακολουθώντας τους αγώνες κατάδυσης στην Αγία Άννα, ενώ τα γραφικά χωριά της θα καταφέρετε να τα δείτε εάν αποφασίσετε να μείνετε στην πανέμορφη Χώρα, από όπου μοιράζονται οι αποστάσεις. Η Villa Halkios πιο συγκεκριμένα, θα σας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας με την καλύτερη θέα και τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που θα συναντήσετε στο νησί. Ανακαινισμένα και υπερσύγχρονα δωμάτια, θα σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία που θα σας κάνει να επιστρέψετε στην Αμοργό και το επόμενο Καλοκαίρι!

amorgos2

Οι γαστρονομικές εμπειρίες που θα σας κάνουν να επιστρέψετε και το επόμενο Καλοκαίρι

Στην επιβλητική Χώρα της Αμοργού αλλά και στα γύρω χωριά της, η παραδοσιακή τοπική κουζίνα βρίσκεται στο επίκεντρο. Στα μικροσκοπικά κυκλαδίτικα καφενεία, αλλά και στις ταβέρνες δίπλα από τη θάλασσα, δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την ωραιότερη ψημένη ρακή της ζωής σας. Τη ρακή φυσικά, πρέπει να συνοδεύσουν οι τοπικές παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες της Αμοργού, όπως είναι το τρυφερό κατσικάκι, το γλυκό θυμαρίσιο μέλι ή το ανθόμελο, αλλά και η ξακουστή κι αγαπημένη αμοργιανή φάβα με κάπαρη.

amorgos3

Το Απέραντο Γαλάζιο σας περιμένει να το ανακαλύψετε!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ