ΕΛΛΑΔΑ

«Μπέρδεμα» με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών

«Μπέρδεμα» με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί ουσιαστικά δεν ισχύουν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μερικές ώρες ακόμη πριν μάθουν οριστικά σε ποια σχολεία θα κληθούν να καλύψουν τα κενά.

Κι αυτό εξαιτίας ενός «καθαρά τεχνικού προβλήματος», σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, που με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως ο ορθός πίνακας πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κοινοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί στο σχετικό σύστημα δεν είχαν περαστεί, από λάθος, τα κενά των σχολείων του Ηρακλείου Κρήτης.

Το υπουργείο Παιδείας θα ξανατρέξει το πρόγραμμα της πρώτης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να συμπεριληφθούν και τα κενά στο Ηράκλειο Κρήτης, και στη συνέχεια να εκδώσει νέους πίνακες προσλήψεων.

Να σημειωθεί ότι οι προσλαμβανόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει ως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έτσι, αναμένεται να έχουν αναλάβει καθήκοντα με το «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς, την ερχόμενη Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ