Έρευνα: Έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύουν στο ξεμάτιασμα
Έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύει ότι το ξεμάτιασμα είναι η λύση για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου. Αυτό δείχνει έρευνα την οποία επικαλείται η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κεφαλαλγίας στις 12 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, σε δείγμα 10.000 πολιτών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα, το 60% πιστεύει ότι η λύση για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου είναι το ξεμάτιασμα.
«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο» σχολίασε στην Καθημερινή ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμος Μητσικώστας.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν και ο κόσμος συνδέει ευρέως τους πονοκεφάλους με τον ψυχολογικό παράγοντα, «πρόκειται για βιολογική διαταραχή του εγκεφάλου». Μεγάλος αριθμός, δηλαδή, έχει γενετική προδιάθεση, διαθέτει το σχετικό γονίδιο, για να εκδηλώσει ημικρανία υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
«Οι εκλυτικοί παράγοντες ποικίλλουν, από την κατανάλωση κάποιου τροφίμου ή αλκοόλ, μέχρι τον καιρό, τις ορμόνες, ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, αλλά και την απώλεια ρουτίνας - τα Σαββατοκύριακα που αλλάζει το πρόγραμμα, πυκνώνουν οι ημικρανίες» διευκρινίζει ο κ. Μητσικώστας.
Άνδρας έκρυβε τη νεκρή μητέρα του σε καταψύκτη - Εισέπραττε τη σύνταξη και επιδόματά της
18:57
Liveblog: Καίγονται σπίτια στην Ψάθα - Οι φλόγες απειλούν οικισμό στη Λούμπα
18:55
Νέο μήνυμα Τραμπ στο Ιράν: Οι επιλογές είναι δύο συμφωνία ή πλήρης συνθηκολόγηση
18:46
Πάνω από 480.000 στρέμματα κάηκαν στη Δυτική Αττική τα τελευταία εννιά χρόνια από δασικές πυρκαγιές
18:35